Loopbaan in de knoop

Wanneer de school merkt dat de onderwijsloopbaan van een leerling in moeilijkheden verkeert en de inspanningen die geleverd worden om te helpen onvoldoende blijken, kan de betrokken leerling door de school aangemeld worden bij het CLB. We zullen bekijken wat de school al geprobeerd heeft en wat wel of niet geholpen heeft.

Ook wanneer een leerling er met de hulp van de school niet uit geraakt welke richting hij wil volgen, kunnen we dit in het CLB verder bekijken met de leerling, ouders en de school.

Op de onderwijskiezer kun je heel wat informatie vinden over alle mogelijke studierichtingen en scholen. Er staan ook een aantal testen op die de leerling online kan invullen om te zien welke studierichting het best bij zijn interesses past en in welke scholen hij die dan kan volgen. Veel scholen kiezen er reeds voor om dit klassikaal met de leerlingen in te vullen.

Voor volwassen leerlingen zonder diploma secundair onderwijs, bestaat ook de mogelijkheid om dit alsnog te behalen via het volwassenenonderwijs. Dit heet tweedekansonderwijs. Je vindt hierover heel wat informatie op deze website. Je kunt er ook nog heel wat andere interessante opleidingen volgen, zowel overdag als 's avonds.

onderwijskiezer