Ik leer dus ik word...

ikleerdusikword

Vanaf de peuterklas tot aan het laatste jaar secundair onderwijs maken we heel wat keuzes. Dit kan gaan van het kiezen van een geschikte school tot het maken van een goede studiekeuze die aansluit bij jouw talenten en interesses. Dit zal uiteindelijk jouw toekomst mee vorm geven. Voor de één is kiezen al gemakkelijker dan voor de ander… De school zal je hierbij helpen doorheen de  verschillende schooljaren.

Op de onderwijskiezer kun je heel wat informatie vinden over alle mogelijke studierichtingen en scholen. Je vindt er ook een aantal testen op die je online kunt invullen om te zien welke studierichting het best bij jouw interesses past en in welke scholen je die dan kan volgen.

onderwijskiezer

Als je 18 of ouder bent en nog geen diploma secundair onderwijs hebt, dan kan je dat ook behalen via het volwassenenonderwijs. Dit heet het tweedekansonderwijs. Je vindt hierover heel wat informatie op deze website. Je kunt er ook nog heel wat andere interessante opleidingen volgen, zowel overdag als 's avonds.

Soms geraak je er niet uit. Je kunt dan steeds terecht in het CLB om er samen verder over na te denken.