Alles ok met mij… of toch niet?

Ik voel me niet zo goed in mijn vel

ikvoelmenietzogoedinmijnvelJe niet goed voelen kan over vele dingen gaan, soms weet je zelf niet waarom je je zo voelt. Je piekert veel, je voelt je onzeker of angstig, je slaapt en eet niet goed, je voelt je steeds moe en ziet het allemaal niet zo goed meer zitten …

Als CLB zullen we steeds luisteren en discreet omgaan met jouw verhaal; we kunnen samen een manier zoeken om je beter te voelen.
Als je teveel schrik hebt om op gesprek te komen kan je ook terecht op de clb chat. Hier kun je chatten met een clb-medewerker vanuit je eigen vertrouwde omgeving.

Ik vind het moeilijk om me goed te gedragen 

moeilijkgedragenJe wordt vaak gestraft op school of thuis; je houdt je moeilijk aan regels en afspraken waardoor je in problemen komt, je weet niet goed hoe je het anders kan aanpakken om zo problemen te voorkomen. We kunnen samen met jou, je ouders en school bekijken hoe het beter kan lopen. Soms is het ook nodig om bijkomende hulp in te schakelen om een oplossing te vinden.

Thuis gaat het niet zo goed 

thuisgaathetnietgoedSoms gaat het niet zo goed tussen jou en je ouders en zorgt dit voor spanningen of ruzies. Het kan moeilijk zijn om hierover met hen te praten. Ook je ouders kunnen zich onzeker voelen over hoe ze met jou moeten omgaan. We kunnen samen zoeken naar oplossingen of naar geschikte hulp om het samenleven als gezin weer vlotter te laten verlopen.

Ik voel me anders dan de anderen 

ikvoelmeandersJe hebt het gevoel dat anderen je niet goed begrijpen en dat je er niet echt bij hoort, je stelt je vragen over je identiteit (wie ben ik), je maakt je zorgen over relaties en seks,…
We kunnen je hierover heel wat informatie geven en indien nodig zoeken we samen naar een gepast advies voor jou.


Spijbelen 

dontskipclassAls je jonger bent dan 18 jaar ben je leerplichtig. De gemakkelijkste manier om aan deze leerplicht te voldoen is door naar school te gaan. In de meeste gevallen gaan leerlingen elke dag naar school, maar soms loopt het mis en begin je te spijbelen. Dit kan verschillende oorzaken hebben; soms ben je het echt beu om naar school te gaan, er kunnen problemen zijn thuis waardoor je niet op school geraakt ...

De school brengt het CLB op de hoogte wanneer leerlingen spijbelen en wanneer dit niet verbetert.
Samen kunnen we bekijken hoe je weer elke dag op school geraakt. Op die manier kan je ervoor zorgen dat je je diploma behaalt.

Als de jongere teveel schrik heeft om op gesprek te komen kan hij of zij ook terecht op de clb chat. Hier kun je chatten met een clb-medewerker vanuit je eigen vertrouwde omgeving. 

CLBchat2016 02